EAB-Hoşgeldiniz-EAB

17 Haziran 2010 Perşembe

Son Günler



SON GÜNLER
 Hafif bunalmış bir atmosferim var. Kaynağını bulamadığım bir sis arkasında kalmışım.Bu sefer bulutlar benim değil ve kara.Kısacası başkasının kara bulutları çökmüş üstüme.Son günler bu son günler hayatın hani o sonsuza giderken alınan limitlerine benzeyen son günler…
 Bu son günler hiç çekilmiyor. Birde üst üste gelirlerse daha bir bunaltıcı oluyor. İşte o zaman sarıyor sizi kaynağını bilemediğiniz bulutlar.
 Bölüm 1’i YGS olan sınav maratonun Bölüm 2.a’sı bu cumartesi. Ayrı bir karamsarlık istiyorsanız ve düşüncelerinizin berraklığı sizi duru görüye kadar götürdüyse emin olun bir kez bu sınavı denemelisiniz hayatınız hiç olmadığı kadar adrenalin dolu, hiç olmadığı kadar inişli çıkışlı geçecektir. Hatta bu stres size sevdiklerinizi kaybettirip yeni bir hayat yaşamaya teşvik edebilir, maraton sonunda intihar için sebep bulmanıza yardım edebilir.
 Son günler ve o kadar zor günler… Yaz tatiline girmektir öğrenci için kışın bitişi. Yılın temmuzu, haziranı derecenin 30’u 40’ı fark etmez. Çünkü resmiyet kazanmalıdır yaz. Belki de bundandır karnesinde tekrarı senenin tescil edilmiş öğrencinin buruk sevinci. İşte bu sene bu buruk sevinç yok bende belki lise hayatımın ilk teşekkürüyle dört yılı bitirmem beklide o lanet GAL’dan kurtuluşumdan. Olmasa da bir burukluk son günler isimli genel sıfatın stresi sıkıyor içimi. Olur ya aksilik korkusu işte o var bende. Ne olabilir diye sormayın cevap ise yok bende. İşte sıkıntı+stres son günler fobisini oluşturmaya başladı bende.
 Birde mesaili yaşamın bitip özgür hayatın başlayışı var ki bu sıkıntı mutluluğun arkasına en iyi gizlenenidir. Öyeledir ki en güleç anınızda sizi anaç insanlara muhtaç eder. Uyanırsınız sabah on birde duş-kahve-yemek derken bugün ne yapıyordum dersiniz bir ajanda ve ya blok not arar gözleriniz. Beyniniz bilir iş güç olmadığını ama inanmaz inanmanızı da istemez.İşte unutmadığınız bir şeyi unuttum mu diye düşünmek bu güzel günün hevesini baltalayan gelgittir.Gelen ama gitmeyen bir düşüncedir aslında gelgitten öte.Çünkü bu beyin çatışması gün boyu farklı yerlerde başka şekillerde sürecektir.Bu sebepten geç başlaması çok önemlidir.Tavsiyem(bana ait bir çözümdür) geceden yarın bir aylak taklidi yapacağımdan işim gücüm yok ileriye dair de bir plan yapmadım diye not alın.Böylece hayatı ne kadar boş geçirdiğinizi görüp dolu mu geçekti acaba telaşından kurtulursunuz.Her neyse işte bu karambole giriş içinde son günlerim…
Bu son günler en zor günler…

 Sevgilerle büyüklerim için saygılarla…


EAB(Alef)

1 yorum:

  1. Güzel olmuş,gününü aylak aylak geçirmekten büyük bir zevk alanların moralini birden dip köşelere atan bir yazı olmuş.
    Moral ayarımı bozdun.Artık moralim bozuk, tamir etmek gerek, suçlu sensin! :P

    YanıtlaSil